مستند «فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش»
دکتر مهدیه فقیهی: رشته فیزیولوژی بهعنوان حلقه اتصال بین علوم پایه و پزشکی محسوب میشود
مدیر گروه رشته فیزیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت وگو با مستندسازان «فرصتهای سرآمدی در آموزش و پژوهش» دانشگاه گفت: رشته فیزیولوژی در حیطه پزشکی از جایگاه والایی برخوردار است و فیزیوپاتولوژی یکی از شاخههای بیولوژی است که با حیات انسان عجین شده است. این رشته از تنوع زیادی برخوردار است و محققان زیادی در حوزههای مختلف فعالیت میکنند. اولویتهای گروه فیزیولوژی باهدف آموزش و پژوهش در راستای نیازسنجیهای داخلی است. با جذب نیروهای سرآمد جایگاه این رشته ازنظر آموزش و پژوهش ارتقا پیدا خواهد کرد. از نوآوریهای این گروه شاخصهایی در مورد بیماریهای کلیه و نانو ذرات و پروبیوتیک ها و اثرات آن روی کانسر گوارش بوده و موفق به چاپ مقالاتی در سطح بین المللی شده است. فعالیت گروه فیزیولوژی در زمینه کمک به تولید محصولات و نظارت بر فرمولاسیون و آزمایشهای مختلف روی تک تک سلولها و بافتهای ارگانها انجام می پذیرد.
مستند «فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش دانشگاه»
دکتر مریم خدامی: از طرحها و تحقیقاتی که دارای شاخصههای علمی و نوآوری باشد حمایت میشود
مدیرگروه گفتاردرمانی دانشکده توانبخشی در گفتوگو با مستندسازان «فرصتهای سرآمدی در آموزش و پژوهش دانشگاه» گفت: با توجه به قدمت کم گروه گفتاردرمانی دانشگاه، اقدام به پذیرش دانشجو در مقطع دکترای تخصصی و تحصیلات تکمیلی در کشور و بینالملل شده است. مهمترین رسالت گروه گفتاردرمانی تربیت نیروی متخصص در بعد ارائه خدمات بالینی به مراجعین و تربیت نیروی دانشگاهی است بهطوریکه در حال حاضر بسیاری از نیروهای هیئتعلمی دانشگاههای سطح کشور از دانشآموختگان دانشگاه علوم پزشکی تهران هستند. گفتار درمانگر با بررسی و ارزیابی اختلالات گفتاری فرد، بستر مناسب برای درمان و برطرف ساختن این مشکلات را به نحو مطلوب فراهم میسازد. در بعضی از رشتههای گفتاردرمانی، ارتباط میان پزشک و گفتار درمانگر دوسویه است. از دانشجویان دکترای تخصصی، تحقیقاتی پذیرفته میشود که نوآوری در سطح بینالمللی داشته باشند. مطالعات و تحقیقات گروه تحصیلات تکمیلی قابلرقابت با سایر تحقیقات در سطح دنیا است و مقالاتی نیز با همکاری محققان بینالمللی انجامشده است.
مستند «فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش دانشگاه»
دکتر احمد ساعدی: اولویت رشته تغذیه سلولی مولکولی این است که در راستای رفع مشکلات سلامت در جامعه گام بردارد
مدیر گروه آموزشی تغذیه سلولی مولکولی دانشکده علوم تغذیه و رژیمشناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت وگو با مستندسازان «فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش»دانشگاه گفت: رشته تغذیه سلولی مولکولی در کشور ما از رشتههای نوپا محسوب میشود. در حدود 6، 7 سال گذشته طی مقالهای ثابت کردم که ویتامین B2 یا ریبوفلاوین یک آنتی اکسیدان است. این مقاله ارزشمند در یکی از مجلات معتبر علم تغذیه در دانشگاه کمبریج به چاپ رسیده است که افراد زیادی به آن مراجعه می کنند. مقالاتی نیز با موضوع پروبیوتیک ها با همکاری دانشگاه مک گیل کانادا در دست اقدام است. آموزش از طریق پژوهش باعث یادگیری بهتر در دانشجویان می شود. بزرگترین افتخار یک استاد این است که دانشجویش در علم آموزی از او پیشی بگیرد.
مستند «فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش»
دکتر سید محمد قدسی: تومورهای بدخیم یکی از اولویت های گروه جراحی مغز و اعصاب در مبحث پژوهش است
مدیر گروه آموزشی جراحی مغز و اعصاب دانشکده پزشکی در گفت وگو با مستندسازان«فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش» دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: ارتباط ما با همکاران علوم پایه بهصورت منسجم برقرار است. دورههای (M.P.H.) برای اعضای هیئتعلمی گروه جراحی اعصاب بهصورت سالیانه برگزار میشود که در پژوهش تأثیر بسزایی دارند. در باب تومورهای هیپوفیز با متخصصان غدد در بیمارستانهای سینا و شریعتی همکاری خوبی داریم و در این راستا کلینیکهای هیپوفیز وجود دارد که بهصورت مشترک بین همکاران غدد و جراحی اعصاب فعالیت میکنند. در حیطه تشنج نیز با همکاران مغز و اعصاب در دانشگاههای دیگر همکاری داریم.
بازدید رئیس ستاد مقابله با کرونا و فرمانده سپاه حضرت سیدالشهدا (ع) از عملکرد تیم های مراقبتی و نظارتی طرح شهید سلیمانی
دکتر زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونا و سردار احمد ذوالقدر، فرمانده سپاه سیدالشهدا (ع) با حضور در شهرستان اسلامشهر از روند اجرای برنامه مدیریت و کنترل اپیدمی کووید-۱۹ به شیوه محله و خانواده محور با محوریت پایش عملکرد تیم های رهگیری و مراقبت بازدید کردند.
«مستند افق سلامت در پساکرونا»
دکتر لیلا آزاد بخت: مصرف ویتامین D در پیشگیری از بیماری های تنفسی نقش مهمی دارد
استاد دانشکده علوم تغذیه و رژیمشناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با مستندسازان «افق سلامت در پساکرونا» در دانشگاه گفت: نقش تغذیه در تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مؤثر است. مصرف ویتامین D میتواند در پیشگیری از بیماریهای تنفسی نقش مهمی داشته باشد. افرادی که کمبود خونی فقر آهن دارند بیشتر در معرض خطر ابتلا به عفونتهای تنفسی هستند. منابع غذایی حاوی ویتامین C که همان میوهها و سبزیها هستند میتوانند در پیشگیری از بیماریهای تنفسی مفید باشند. از نقش عنصر روی در بالا بردن سیستم ایمنی در ایام کرونا نمیتوان غافل شد. استفاده از پروتئینهای گیاهی و حیوانی نیز بسیار در این دوران تأثیرگذار هستند. مصرف فیبر کافی میتواند در ابتلای مکرر به سرماخوردگی تأثیرگذار باشد.
مستند «فرصتهای سرآمدی در آموزش و پژوهش دانشگاه»
دکتر علیرضا میرباقری: تجربه موفق ما، تعامل و نزدیکی تیمهای مهندسی و پزشکی با یکدیگر است
دکتر علیرضا میرباقری، عضو هیئت علمی گروه فیزیک و مهندسی پزشکی دانشکده پزشکی به همراه محمدحسن آذرسا، دانشجوی دکترای رشته رباتیک پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران با مستندسازان «فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش» گفت و گو کردند و درباره طراحی و ساخت دستگاهی برای درمان مشکل شانه یخ زده توضیح دادند. این دستگاه به ثبت اختراع جهانی رسیده است. دکتر میرباقری گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران اولین دانشگاهی است که رشته رباتیک پزشکی را در کشور تأسیس کرد. رشته رباتیک پزشکی، یک رشته بینرشتهای است که علم مهندسی مکانیک، مهندسی الکترونیک و مهندسی کامپیوتر و نرمافزار را با پزشکی ترکیب میکند و کاربرد آن خدمات پزشکی از تشخیص تا درمان و مراقبتهای پس از درمان و توانبخشی است. در دانشگاه علوم پزشکی تهران آییننامهای داریم که دانشجو بدون نوشتن مقاله، میتواند با تولید یک محصول از پایاننامه خود دفاع کند. تجربه موفق ما، تعامل و نزدیکی تیمهای فنی و بالینی با یکدیگر است. همچنین محمدحسن آذرسا گفت: در حوزه های بین رشته ای اگر تعاملی بین آنها وجود نداشته باشد، نمی توانیم به یک نتیجه ملموس برسیم.
مستند «افق سلامت در پساکرونا»
دکتر توحید سیف برقی: در دوران کرونا نباید فعالیت فیزیکی کم شود
متخصص پزشکی ورزشی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت وگو با مستندسازان «افق سلامت در پساکرونا» گفت: ورزش موضوعی است که از زندگی مردم جدا نیست و در این دوران نباید فعالیت فیزیکی قطع شود. حداقل 30 تا 40 دقیقه فعالیت فیزیکی و 5 روز در هفته همراه با حرکات کششی داشته باشید. تمرینات قدرتی در هفته دو یا سه بار انجام شود. ایرادات خودمان را پیدا و از شعار دادن پرهیز کنیم. در بحث پژوهش و بعد از بحران کرونا شاید اولین مقالاتی که در حوزه کووید 19 در جهان چاپ شد، در گروه پزشکی ورزشی بود.
تهیه کلیپ آموزشی بهداشت میوه و سبزی در دوران اپیدمی کرونا در واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت جنوب تهران
واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت جنوب تهران کلیپ آموزشی بهداشت میوه و سبزی در دوران اپیدمی کرونا را تهیه کرد.
کلیپ آموزشی بهداشت نان در دوران اپیدمی کرونا در مرکز بهداشت جنوب تهران
در راستای برگزاری هفته بسیج ملی تغذیه، کلیپ آموزشی بهداشت نان در دوران اپیدمی کرونا درواحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت جنوب تهران تهیه شد.